DÜNYA

Putin, Novgorod’un Nazilerden kurtarılmasının yıldönümü dolayısıyla kentin sakinlerini kutladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında Novgorod'un Nazi işgalcilerinden kurtarılmasının 80. yıldönümü dolayısıyla Velikiy Novgorod kentinin ve Novgorod bölgesinin sakinlerini kutladı.
Sitede oku
Rusya lideri Putin, Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında Novgorod'un Nazi işgalcilerinden kurtarılmasının 80. yıldönümü dolayısıyla kent ve bölgenin sakinlerini kutlayarak, bu olayın muazzam sembolik ve ahlaki önem kazandığını vurguladı.
Kremlin’in sitesinde yayınlanan kutlama telgrafında, “Kadim başkentimizin Nazilerden kurtarılması, Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın önemli bir kilometre taşı olmakla kalmayıp, aynı zamanda muazzam sembolik ve ahlaki öneme sahip bir olaydı, zira burada, Velikiy Novgorod’da bin yıllık Rus devleti doğmuş, milli kültür, eğitim ve sanatın temelleri atılmıştı” ifadelerine yer verildi.
Velikiy Novgorod’u savunan ve özgürleştiren, fedakarca emekleriyle şehri, düşman tarafından tahrip edilen anıtlarını ve kutsal emanetlerini restore eden herkesin ortaya koyduğu başarısının sonsuza kadar halkın hafızasında kalacağını vurgulayan Putin, şöyle devam etti:
Bizim kutsal görevimiz, Galipler kuşağının başarısına, o kişilerin birlik ve beraberliğinin her türlü zorluğun üstesinden gelmeye nasıl yardım ettiğini ortaya koyan tarihsel gerçeği korumaktır. İşte bu nedenle Büyük Vatanseverlik Savaşı sayfalarının anısını koruyan, arşivleme ve araştırma çalışmaları yürüten, Anavatan savunucularının isimlerini ortaya çıkaran tüm duyarlı insanların çabaları bu kadar önemlidir. Bu geniş çaplı çalışmanın, Novgorod bölgesi de dahil olmak üzere Rusya genelinde devam edeceğinden eminim.
DÜNYA
Putin, Moskova'da buz gibi suya girdi
Yorum yaz