DÜNYA

Ertelenen uzay yolculuğu bu gece: 'Fırlatma için havanın yüzde 80 elverişli'

Uzay yolculuğu ile ilgili SpaceX, 'fırlatma için havanın yüzde 80 elverişli' olduğunu ve fırlatma için tüm sistemlerin iyi durumda göründüğünü duyurdu.
Sitede oku
Dün son kontrollerinin tamamlanması için uçuşu bugüne ertelenen Ax-3 misyonuyla ilgili fırlatmayı gerçekleştirecek SpaceX firmasından açıklama yapıldı.
SpaceX'in sosyal medya hesabı X'ten yapılan paylaşımda, "Ax-3'ün bugünkü fırlatması için tüm sistemler iyi durumda gözüküyor. Fırlatma için hedef ABD doğu saatiyle 16:49 (TSİ 00:49) ve havanın uygunluğu yüzde 80" ifadeleri kullanıldı.

Uzay yolculuğu Taksim Meydanı'ndan izlenecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İstanbul'daki Taksim Meydanı'na, 'dome çadır' adı verilen dev kubbeli alanlardan planetaryumlar oluşturdu. Fırlatma töreni, İstanbul'da Taksim Meydanı'nda kurulan bu alandan canlı takip edilebilecek.
Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun, SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece TSİ 00:49'de fırlatılması planlanıyor.
DÜNYA
Türkiye'nin uzay yolculuğu ertelendi: Açıklanan saat 00.49
Yorum yaz