FETHİ YILMAZ’LA YAZI-YORUM

Emeklileri nasıl kandırdılar?

Fethi Yılmaz, emekli sayısının artmasına rağmen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yıllar içinde düşmesini değerlendirdi ve "2018’de 11 milyon küsur olan emekli sayısı bugün 15 milyonun üstünde. Bunun artması gerekiyor ama tam tersi yönde düşmüş" dedi.
Sitede oku
Fethi Yılmaz, BirGün gazetesinden Aziz Çelik’in “Enflasyona ezdirmek ve kaynak yok aldatmacası: Emeklileri ezdiler!” başlıklı köşe yazısını Radyo Sputnik dinleyicileri için değerlendirdi.
Yılmaz, bakılması gereken ekonomik büyümesinin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“GYSH yani büyümeden emeklilere düşen bir pay vardı. 2008 yılında bu pay 5.9’muş. 2022 yılında bu 4.5’e düşmüş. Yani bilinçli bir şekilde düşürülmüş. Avrupa Birliği ortalamalarında büyümeden emeklinin aldığı pay ortalama yüzde 12’dir. Bizde de bu rakam aslında yıllara vurduğumuzda yüksekmiş. Mesela 2016’da 7’ymiş. Bu düşerken emekli sayısı artmış ama. 2018’de 11 milyon küsur olan emekli sayısı bugün 15 milyonun üstünde. Böyle düşünüldüğünde bunun artması gerekiyor ama tam tersi yönde düşmüş.”

Yorum yaz