Ukrayna krizi

İtalya Başbakanı Meloni: Müzakerelere giden yol cephedeki dengeden geçiyor

İtalya Başbakanı Meloni Ukrayna konusunda müzakerelere giden yolun cephedeki dengeden geçtiğini düşündüğünü dile getirdi.
Sitede oku
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Ukrayna'da bir çözüme ulaşmanın yolunun cephedeki dengeyi sağlamaktan geçtiğini ve bunun da Kiev'e verilen desteğin devam etmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.
Meloni açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Çatışmayı tırmandıracağı için Ukrayna'ya silah göndermememiz gerektiğini söyleyenlerin aksine ben bunun tam tersinin doğru olduğuna inanıyorum. Bir tür müzakere masasına ya da diplomatik çözüme ulaşmanın tek yolu sahadaki güçler arasında denge sağlamaktan geçiyor.
Meloni açıklamasında, Ukrayna'nın desteğinin olmamasının çatışmayı İtalya'nın sınırlarına yaklaştıracağını öne sürdü.
Aralık ayı ortasında İtalya Bakanlar Kurulu Ukrayna'ya gelecek yıl askeri, insani ve mali yardım yapılmasını öngören bir tasarıyı kabul etmişti. Ukrayna'ya yapılan uluslararası yardımlarla ilgili durumu güncelleyen Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü'ne göre İtalya Kiev'e 1.3 milyar euroluk destek sağlayarak yardım eden ülkeler sıralamasında 15. sırada yer aldı ve bu miktarın 700 milyonu silah ve askeri malzemeleri oluşturduğu ifade edildi.
Ukrayna krizi
Fransız General'den itiraf: 'Avrupalılar Ukrayna için ölmeye hazır değil'
Yorum yaz