FETHİ YILMAZ’LA YAZI-YORUM

Yunanistan’dan Türkiye’ye İtalya taktiği

Fethi Yılmaz, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini ve Fatih Terim'in bu ilişkideki rolünü anlatırken "1999’da İtalya, Öcalan’a kucak açtığı için gelen tepkiler bir anda futbolla yumuşadı. Bugün Yunanistan’la da benzer bir durumla karşı karşıyayız" dedi.
Sitede oku
Fethi Yılmaz, 30 Dakika programında Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin seyrinden bahsetti.
1999'da Türkiye-İtalya ilişkilerinin futbol ortamıyla yumuşamasını örnek vererek bugün de aynısının Yunanistan ile yaşandığını belirten Yılmaz şöyle devam etti:
“Seçimden önce Yunanistan’a özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok sert sözlerle yüklenmişti, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ demişti. İlişkiler inanılmaz gergindi. Sonra 28 Mayıs seçiminden hemen sonra hükümetten Avrupa Birliği ile ilgili bir açıklama yapıldı ve rota tekrar AB’ye döndü başlıklarına sebep olan maiyette bir açıklamaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Yunanistan’ı ziyaret etti, Türkler için 10 Yunan adasına kapıda vize uygulaması çıktı ve bu Türk medyasında müjde diye verildi. Bunların hemen arkasından Fatih Terim, Panathinaikos’a transfer oldu. Simon Kuper’in ‘Futbol Asla Sadece Futbol Değildir’ diye bir kitabı var. Bu durum akla şunu getiriyor: 1999 yılı terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan, İtalya’ya sığındı. O dönemin İtalya Başbakanı, Öcalan’ı koruyan tavırların içine girdi. İtalya’ya inanılmaz protestolar yapıldı. Sonra ne oldu? Yine Fatih Terim, o zaman da önce Floransa, sonra Milan’a teknik direktör oldu. Hemen elçi gibi yumuşak mesajlar verildi. O dönem Berlusconi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın düğününde nikah şahidi oldu. İnanılmaz bir dostluk mesajı verildi ve 1999’da İtalya, Öcalan’a kucak açtığı için gelen tepkiler bir anda futbolla yumuşama havasına girdi. Bugün Yunanistan’la da benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yine baş aktör Fatih Terim.”
Yorum yaz