Ukrayna krizi

Batı basını: Ukrayna 2024'te savunmaya geçmek zorunda kalacak

Neue Zürcher Zeitung, Ukrayna ordusunun başarısız karşı saldırısının ardından Kiev rejiminin 2024 stratejisini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacağını yazdı.
Sitede oku
Neue Zürcher Zeitung gazetesinde yer alan makalede, Ukrayna'nın başarısız karşı saldırısı ve Rus birliklerinin ilerleyişinin ardından Kiev rejiminin 2024 stratejisini yeniden gözden geçirmek ve savunmaya geçmek zorunda kalacağı belirtildi.
Makalede, “Şu anda yeni ve büyük ölçekli bir Ukrayna saldırısı için potansiyel yok. Birlikler tükendi ve yeterli cephane yok" ifadeleri kullanıldı.
Kiev'in Ukrayna savunma endüstrisinin aktif olarak geliştiğine dair güvence vermesine ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in 500 bin kişinin seferberlik kapsamında hizmete çağrılması fikrini değerlendirmeye almasına rağmen, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri saflarında umutsuzluk ve yorgunluğun hüküm sürdüğü kaydedildi.
Ukrayna'da stratejik yönelim sorunlarının çeşitli grupların çıkar rekabetine neden olduğuna dikkat çekilen makalede, Zelenskiy’in büyük olasılıkla siyasi nedenlerden dolayı büyük ölçekli zorunlu seferberlikten kaçınacağı ve generallerinin ise tam tersine, sadece yetkililerin çıkarlarına hizmet edecek verimsiz askeri eylemler gerçekleştirme konusunda pek hevesli olmadıkları vurgulandı.
Makalede, Ukrayna'nın ABD'ye pratikte mutlak bağımlılığı ve Washington'un ek yardım konusunda fikir ayrılığı göz önüne alındığında, Zelenskiy’in 2024’te politikacılar ve ordu için mütevazı hedefler belirlemesi gerekeceği kaydedildi.
Ukrayna krizi
Rusya Savunma Bakanlığı: Son bir haftada Ukrayna ordusunun 4 bin 690 askeri etkisiz hale getirildi
Yorum yaz