POLİTİKA

İYİ Parti'de bir istifa daha: Milletvekili sayısı 44'ten 38'e düştü

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti.
Sitede oku
İYİ Parti, CHP’den gelen 'işbirliği' teklifini reddetmesinin ardından istifalarla gündemden düşmüyor. Son olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa ettiğini duyurdu.
Böylece İYİ Parti'de milletvekili sayısı 44'ten 38'e düşmüş oldu.

Mansur Yavaş vurgusu

Arslan, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımlarda istifasının gerekçelerini sıralayarak Meral Akşener'in Mansur Yavaş için kullandığı 'korkak' ifadesine tepki göstererek, "Dün ateş çemberinden geçerken omuz omuza mücadele ettiğim Sayın Yavaş’ın gerektiği yerde gösterdiği cesareti yakinen bilirim. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir" dedi. Arslan, 2019-2023 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmıştı.
İşte Arslan'ın istifa mektubu:

Yüksel Arslan kimdir?

1963 yılında Ankara'nın Beypazarı İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Beypazarı’nda, lise öğrenimini Keçiören Çevre Sağlığı Koleji’nde, yükseköğrenimini ise Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nde Tıbbi Teknolog olarak tamamladı.
1981 yılında Sağlık Bakanlığı’nda Çevre Sağlık Teknisyeni olarak göreve başladı. Öğretmenlik, Okul Müdür Muavinliği, Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve Bakanlık Müşavirliği gibi farklı görevlerde bulundu.
2019 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü. Yüksel Arslan, AHİD, Ankaralılar Vakfı, Beypazarlılar Vakfı ve Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kademelerinde görev almaktadır. Aynı zamanda ASKİ Spor Kulübü Başkanıdır. 28. dönem İYİ Parti Ankara Milletvekili Adayı olmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden ayrıldı. Yüksel Arslan, evli ve 3 çocuk babasıdır.
POLİTİKA
Abdulkadir Selvi: Akşener’in 'Erdoğan bilir, İmamoğlu da öğrenecek' sözünün şifreleri neler?
Yorum yaz