Ukrayna krizi

FSB Direktörü Bortnikov: Ukrayna, Rusya'ya ajan ve sabotajcı göndermeyi yoğunlaştırdı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, Kiev rejiminin Rusya'ya giderek daha fazla ajan ve sabotajcı göndermeye başladığını belirtti.
Sitede oku
FSB Direktörü Bortnikov, Rusya Savunma Bakanlığı’nın düzenlediği Genişletilmiş Askeri Şura Toplantısı kapsamında Pervıy Kanal televizyonuna yaptığı açıklamada, askeri başarısızlıklar yaşayan Ukrayna’nın gizli mücadeleye yoğunlaşmaya ve Rusya'ya giderek daha fazla ajan ve sabotajcı göndermeye başladığını söyledi.
Bortnikov, “Muharebe temas hattında gerçekleşen süreçleri göz önünde bulunduran Kiev rejimi, cephe arkasında bize zarar vermek amacıyla gizli mücadeleyi yoğunlaştırmaya başlıyor, ajanlar, sabotajcılar gönderiyor, topraklarımızda bulunan insanlarla temasa geçiyor” diye konuştu.
FSB’nin Rusya'daki Ukraynalı ajanları ve sabotajcıları yoğun bir biçimde ortaya çıkardığına dikkat çeken Bortnikov, “Bunu göz önünde bulundurarak biz de elbette (ajanları ortaya çıkarmak için) gerekli çalışmaları yürütüyoruz, gerekli önlemleri alıyoruz. Elbette, önleyici bir şekilde çalışmak adına elimizden geleni yapmak istiyoruz ve genelde başarılı oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu yöndeki çalışmaların sonuçlarının birçoğunun henüz kamuoyuna açıklanmadığını, ancak zamanı geldiğinde mutlaka açıklanacağını dile getiren Bortnikov, “Çok yoğun bir çalışma yürütülüyor” vurgusunu yaptı.
DÜNYA
Rusya Devlet Başkanı Putin: Batı Rusya’ya karşı bir hibrit savaş yürütüyor
Yorum yaz