Ukrayna krizi

Zelenskiy: Ukrayna’nın AB’ye üyelik müzakerelerinin başlatılması finansal yardımdan daha önemli

Financial Times, Zelenskiy’in Ukrayna’nın AB’ye üyelik müzakerelerinin başlatılmasının finansal yardımdan daha önemli olduğunu söylediğini aktardı.
Sitede oku
Financial Times'ın AB yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, AB liderlerine önceliğinin ek finansmandan ziyade Ukrayna'nın birliğe üyeliğine ilişkin müzakereleri başlatmak olduğunu söyledi.
Haberde, “Zelenskiy AB liderlerine, kendisi için birliğe üyelik müzakerelerine onay almanın, ek finansmana onay almaktan daha önemli olduğunu söyledi” ifadelerine yer verildi.
Bloomberg'e göre ise Zelenskiy, Ukrayna'nın Avrupa'nın ondan vazgeçmediğine dair bir sinyale ihtiyacı olduğunu söyledi.
Daha önce Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan'ın Ukrayna'ya 2024-2027 yılları için 50 milyar dolarlık makro-mali yardımı engellediğini, Kiev'e para tahsis etmenin Budapeşte'ye AB üyeliği müzakerelerinden daha fazla zarar vereceğini ifade etmişti.
Ayrıca, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer de halihazırda AB'ye katılım müzakerelerini yürüten Bosna-Hersek'e öncelik verilmesi gerektiğini belirterek, Ukrayna'nın AB’ye katılımına ilişkin müzakerelerin başlatılmasına karşı çıkmıştı.
Ukrayna krizi
Zelenskiy'den AB liderlerine çağrı: 'Ukrayna'ya ihanet etmeyin'
Yorum yaz