DÜNYA

Washington ve Seul'den Kuzey Kore'ye karşı nükleer savunma alanında işbirliği

Güney Kore merkezli bir haber ajansında çıkan bir haberde ABD ve Güney Kore'nin Kuzey Kore tehdidine karşı ortak nükleer savunma kılavuzu hazırlayacağı belirtildi.
Sitede oku
ABD ve Güney Kore'nin gelecek yılın ortasına kadar nükleer savunma stratejisine ilişkin ortak bir kılavuz hazırlamayı ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlarını caydırmak için entegre bir sistem kurmayı planladığını söyledi.
Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Kim Tae-hyo'ya dayandırılan haberde Washington ve Seul'ün Pyongyang'ın nükleer tehdidinin nasıl kontrol altına alınacağı ve buna birlikte nasıl karşılık verileceğine dair kapsamlı bir kılavuzu gelecek yıl tamamlamaya karar verdiği belirtildi.
Kılavuzun Kuzey Kore'nin nükleer silahlarıyla ilgili hassas bilgilerin paylaşım yöntemlerini, bir nükleer kriz durumunda istişare sürecini ve iki ülke liderleri arasındaki gerçek zamanlı iletişim kanallarını içermesinin beklendiği belirtildi.
ABD ve Güney Kore'nin gelecek yılki ortak askeri tatbikatlarına nükleer operasyon tatbikatlarını da dahil etmelerinin beklendiğini dile getirildi.
Kim daha önce yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin bu ay içinde menzili ne olursa olsun nükleer başlık taşıyabildiği için nükleer bir tehdit oluşturan kıtalararası balistik füze (ICBM) denemesi yapabileceğini söylemişti.
DÜNYA
Kuzey Kore: Yörüngedeki uydularımızın sayısını arttıracağız
Yorum yaz