İsrail- Filistin çatışması

Netanyahu: Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonu için ABD'den tam destek aldık

İsrail Başbakanı Netanyahu yaptığı açıklamada ABD'nin kendilerine verdiği desteği takdir ederek ülkesinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonunda ABD'den tam destek aldığını söyledi.
Sitede oku
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu yaptığı açıklamada ülkesinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonunda ABD'den tam destek aldığını söyledi.
Netanyahu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yayımladığı bir video konuşmasında şu sözleri kaydetti:
ABD'nin Hamas'ın yok edilmesi ve rehinelerimizin geri dönmesi için verdiği desteği gerçekten takdir ediyorum. ABD Başkanı Joe Biden ve ekibiyle yaptığımız yoğun görüşmelerin ardından, Gazze Şeridi'ne karadan girilmesi ve savaşı sona erdirmeyi amaçlayan uluslararası baskının kontrol altına alınması konusunda tam destek aldık. Evet, 'Hamas'tan sonraki gün' konusunda anlaşmazlıklar var ve umarım burada bir anlaşmaya varırız.
Netanyahu açıklamasında, "Pozisyonumu netleştirmek istiyorum: İsrail'in Oslo'daki hatayı tekrarlamasına izin vermeyeceğim. Vatandaşlarımızın ve askerlerimizin muazzam fedakarlıklarından sonra Gazze Şeridi'nde terörü destekleyenlere, terörü finanse edenlere izin vermeyeceğim. Gazze ne Hamas'ın ne de Fetih'in olacak" dedi.
Netanyahu, İsrail'in Filistinli hareketler Hamas ya da El Fetih'in Gazze Şeridi'nde hüküm sürmesine izin vermeyeceğini bir kez daha yineledi.
İsrail- Filistin çatışması
BM, Gazze Şeridi'ndeki yıkımın boyutunu açıkladı
Yorum yaz