Ukrayna krizi

ABD başkan adayı Rectenwald: Donbass, Rus toprağı olarak kalacak

ABD'de başkanlığa adaylığını koyan isimlerden Michael Rectenwald, Rusya'nın özel askeri harekatının ardından Donbass bölgesinin Rus toprağı olarak kalacağını söyledi.
Sitede oku
Judging Freedom adlı YouTube kanalına demeç veren Rectenwald, Ukrayna'nın Rusya'ya bağlanan bölgeleri geri alamayacağını vurguladı.
ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteği 'suç' olarak niteleyen Rectenwald, "Her şeyin başladığı gibi sona ereceği faydasız bir çatışmaya sponsorluk ediyoruz. Donbass, Rus toprağı olarak kalacak" ifadelerini kullandı.
Ukrayna'da vekalet savaşını körükleyen ABD'nin kendi savunma sanayisini zenginleştirdiğinin altını çizen Rectenwald, Washington'un halihazırda birkaç yüz bini hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin başına gelenleri umursamadığını kaydederek "Bu, şüphe götürmeyen bir gerçek ancak Kiev, her şeye rağmen milyonlarca Ukraynalıyı ölüme göndermeye devam ediyor" dedi.
Son olarak Recktenwald, Ukrayna'nın Rusya'da bir darbe gerçekleştirme ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'i devirme hayalinin gerçekçi olmadığını, zira özel askeri harekat sırasında Rus liderin ülkedeki konumunun daha da güçlendiğini vurguladı.
Donbass'ta yer alan Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Ukrayna'nın güneydoğusundaki Herson ve Zaporojye bölgeleri Eylül 2022'de düzenlenen referandumlar sonucunda Rusya'ya katılmıştı.
Ukrayna krizi
Zelenskiy’den beklenmedik Kırım ve Donbass itirafı
Yorum yaz