İsrail- Filistin çatışması

Suudi Arabistan: Gazze'de ateşkes için yeterli çaba gösterilmedi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Uluslararası toplumun Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması için yeterince çaba göstermediğini belirtti.
Sitede oku
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan açıklamada Ferhan, ABD'nin başkenti Washington'daki Wilson Uluslararası Merkezi'nde Katar, Ürdün ve Mısır dışişleri bakanlarıyla yapılan oturumda konuştu.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Güvenlik ve istikrarı sağlamak için barışa bağlı kalmanın önemini" vurgulayan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, "Ortaklarımızla bazı güzel görüşmeler yaptık ancak ne yazık ki uluslararası toplum Gazze Şeridi'nde ateşkesi sağlamak için yeterli çaba göstermedi.
İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ve gerilimi tırmandırmasının kabul edilemez olduğunu ve tüm uluslararası kanunları ve insancıl hukuku ihlal ettiğini vurgulayan Ferhan, 'derhal ateşkes' çağrısında bulundu.
Ferhan, Gazze Şeridi'ndeki krizin boyutu göz önüne alındığında, Gazze'ye ulaştırılan yardımın yeterli olmadığına dikkati çekerek, uluslararası topluma acilen daha fazla tıbbi, gıda ve diğer yardımlar için güvenli yollar sağlama çağrısı yaptı.
DÜNYA
İsrail, Suudi Arabistan ile ilişkilerini normalleştirmeye hazırlanıyor
Yorum yaz