YENİ ŞEYLER REHBERİ

Grammy ödüllerine aday olan Wednesday dizisinin müziklerini yapan Türk genci

Grammy ödüllerine aday olan Wednesday dizisinin müziklerini yapayan, ABD'de yaşayan genç Türk besteci Esin Aydıngöz, Grammy adaylığı sürecini ve yaptığı işi, Serhat Ayan'la Haftanın Keyfi'nde anlattı.
Sitede oku
Türk film müziği bestecisi Esin Aydıngöz, Amerika’da okuduktan sonra çeşitli medya içeriklerinde besteler yaptığını ifade etti:
“İstanbul’da doğdum. Üniversite zamanında Boston’a taşındım. Berklee College of Music’te okudum. Şu anda çeşitli film, dizi ve vidyo oyunu gibi medya ürünleri için besteler yapıyorum. Aynı zamanda aranjör, piyanist ve orkestra şefi olarak da çalışıyorum. Geçtiğimiz iki ay boyunca Disney Concerts’in Coco turnesinde orkestra şefi ve müzik direktörü olarak görev aldım.”
Tarihteki ilk siyahi Barbie’nin belgeseli Black Barbie’nin müziklerini besteleyen Esin Aydıngöz, ayrıca Apple TV ve Netflix’teki birçok ünlü projede görev aldı:
“En son Black Barbie belgeselinin müziklerini besteleyen ekipteydim. Amerika’da çok bilindik bir festival olan South by Southwest’te galası yapıldı. Dünyadaki ilk siyahi Barbie ile ilgili bir belgesel. Apple TV’de yayınlanan ve Jason Momoa’nın oynadığı See diye bir dizi var. O dizinin ikinci ve üçüncü sezonlarındaki beste ekibindeydim. Netflix'te Princess Power animasyon dizisinin bestelerini yazdım. Tabii bu projelerde tek çalışmıyordum, ekibimiz vardı.”
Grammy ödüllerine Wednesday dizisi için klasik müzik yorumuyla cover yaptıkları Paint It Black ile aday gösterildiklerini aktaran Aydıngöz, Spotify’de 25 milyondan fazla beğeni aldıklarını belirtti:
“Netflix’te yayınlanan Tim Burton'ın bir dizisi var Wednesday diye. O dizide birçok cover parça kullanılıyor. Ben de onların bazılarında aranjör olarak çalıştım. Ve bunlardan bir tanesi, Rolling Stones’un ‘Paint It Black’ parçasıydı. Diziden önce de sevilen, ikonik bir eserdi. Dizide de sinematik olarak güzel bir sahnede yer alıyor. Spotify’de 25 milyondan fazla beğenisi vardı. Şarkı Rock parçası ama biz klasik yorumla coverladık. Ve billboardlarda ilk sıralarda yer aldı. Bize Grammy adaylığı getirdi. Bakalım neler olacak.”
Yorum yaz