İsrail- Filistin çatışması

Rusya Müslümanları, Gazze’de 20 yataklı hastane yapımına yardımcı oldu

Rusya Müslümanları Ruhani İdaresi (DUM) Başkan Yardımcısı İldar Alyautdinov, idare nezdinde faaliyet gösteren Zekat Vakfı’nın Gazze Şeridi’nde 20 yataklık hastanenin yapımına yardımcı olduğunu, bir hastane yapımının daha planlandığını belirtti.
Sitede oku
İldar Alyautdinov, Telegram paylaşımında, “DUM nezdindeki Zekat Vakfı, ortak vakıf Hayat Yolu ile ortaklaşa, İsrail bombardımanlarında yaralanan Filistinliler için Gazze Şeridi’nde hastane yaptı. Filistin Sağlık Bakanlığı, Rusyalıların kenara çekilmediği için bize teşekkür etti. Hastane 20 yataklı. En yakın zamanda 20 kişilik bir hastane daha yapacağız” diye yazdı.
Zekat Vakfı’nın ayrıca Filistin’den gelen Rusya vatandaşları için Moskova’nın Domodedovo Havalimanı’nda karşılama organize ettiğini anlatan Alyautdinov, “Ayrıca Moskova Bölgesi’nde, sığınmacıların yerleştirildiği sağlık merkezlerinde görüşmeler düzenlendi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ile birlikte sığınmacılara ihtiyaç duydukları yardım sağlandı… Onlarla yakın temas halindeyiz” ifadesini kullandı.
DÜNYA
‘Rusya Müslümanları, Filistinli sığınmacılara yardım etmeye hazır’
Yorum yaz