DÜNYA

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Lavrov ile Mirzoyan, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) 30. Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında görüştü.
Sitede oku
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ın Üsküp'teki AGİT Bakanlar Konseyi'nde yaptıkları görüşmede çeşitli düzeylerde daha fazla temas kurulması hususunda karşılıklı anlaşıldığını açıkladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Rus tarafı, Erivan ve Bakü arasında bir barış anlaşmasının imzalanması da dahil olmak üzere, 2020-2022 yıllarında Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin üçlü anlaşmaları temelinde Ermenistan-Azerbaycan normalleşmesini güçlü bir şekilde teşvik etmeye hazır olduğunu teyit etti.
Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, çeşitli düzeylerde temasların sürdürülmesinin karşılıklı olarak teyit edildiği vurgulandı.
Taraflar ayrıca ikili gündemdeki güncel konuları ve uluslararası platformlarda ve ortak entegrasyon birlikleri çerçevesinde etkileşimi ele aldılar.
DÜNYA
Lavrov: NATO ve AB'nin uzantısı haline getirilen AGİT'in durumu içler acısı
Yorum yaz