Ukrayna krizi

Eski CIA uzmanı: F-16’ları Ukrayna’da imha edilen diğer uçakların kaderi bekliyor

Eski CIA analisti Larry Johnson, Ukrayna’ya tedarik edilecek F-16 savaş uçaklarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin tüm diğer uçakları gibi imha edileceğini belirtti.
Sitede oku
YouTube kanalı The Geopolitics In Conflict Show'a konuşan Johnson, Rus ordusunun Ukrayna’ya tedarik edilecek F-16 savaş uçaklarını da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin tüm diğer uçakları gibi imha edeceğini söyledi.
Johnson, “ABD'nin sağlayabileceği sihirli bir silah yok. F-16'lar ortaya çıktığı anda Rus ordusu, tıpkı Ukrayna’ya ait Su-27'ler veya diğer uçaklar gibi onları da yok edecek" dedi.
Sadece uçakları değil, diğer zırhlı teçhizatı da benzer bir kaderin beklediğini vurgulayan uzman, Ukrayna’ya verilecek her yeni tankın İngiliz Challenger 2 veya Alman Leopard 2 gibi yanacağını kaydetti.
Johnson, Ukrayna ve liderliğinin, Rusya ile yaşanan çatışmada çaresiz bir durumda olduğunu da sözlerine ekledi.
Hollanda ve Danimarka, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları tedarik etmeyi kabul eden ilk ülkeler olmuştu. Beyaz Saray, pilotların eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Ukrayna'nın üçüncü ülkelerden savaş uçağı alacağını teyit etmişti.
Rusya'nın Lahey Büyükelçisi Aleksander Şulgin, Hollandalıların F-16 savaş uçaklarının Kiev'e tedarikinin Ukrayna'daki çatışmanın uzamasına ve hatta Ukrayna için daha büyük acılara yol açacağı gerçeğini ‘görmezden geldiğini’ ifade etmişti.
DÜNYA
Rusya’da ABD merkezli STK ‘istenmeyen örgüt’ ilan edildi
Yorum yaz