OKAN ASLAN İLE GÜN ORTASI

Nurten Sırma: Zeytinyağı, et, baharatta hileye başvuruluyor

Okan Aslan'la Gün Ortası'na konuk olan Nurten Sırma, gıda ve zeytinyağı hilelerine değindi. Sırma, en çok zeytinyağı, kırmızı et, baharat, deniz mahsulleri ve bal gibi gıdalarda hileye başvurulduğunu belirtti.
Sitede oku
Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komisyonu Başkanı Nurten Sırma, Okan Aslan’la Gün Ortası’na konuk oldu.
Nurten Sırma, gıda ve zeytinyağı hileleri, zeytinyağı hilesinin boyutları, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinin yeterliliği, güvenli gıda gibi konulara değindi.
Nurten Sırma "Bir gıdanın fiyatı yüksekse, fırsat kollayan merdiven altı üreticiler bu ürünlerde sahtecilik yoluna gidiyorlar. Örneğin zeytinyağı, kırmızı et, bal, deniz mahsulleri..." diye belirtti.
Sırma, gıdada hileye başvuran yapıların denetimine dair şöyle konuştu:
“Tüm ülkelerde bu işi denetleyen bir otorite var. Bizde gıda ürünleri ve yem denetimi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılır, 7500 tane gıda denetçisi vardır, bir kısmı masa başı çalışanıdır, bir kısmı saha denetimi yapar. Fakat denetim sayıları elbette artmalı, ama sayıca artmasının yanı sıra nitelik bakımından da artmalı. Denetçi sayısı artmalı ve hakikaten bu işi yapacak kalifiye aranmalı.”
Yorum yaz