TÜRKİYE

Ev ve araç sahipleri için son 2 gün: Yapılmazsa satış işlemleri gerçekleştirilemeyecek

Milyonları ilgilendiren tarihe 2 gün kaldı. Ek MTV ve emlak vergisini ödemeyenler için süre 30 Kasım'da doluyor. Ödemeyi yapmayanlar satış işlemlerini gerçekleştiremeyecek. Peki ev ve araç sahiplerini ilgilendiren uygulamaya hangi araç türleri dahil, ödemeler hangi yollarla yapılabilir? İşte cevapları...
Sitede oku
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve emlak vergisinin ikinci taksit ödeme tarihi 30 Kasım'da sona eriyor. Herhangi bir ceza işlemine maruz kalınmaması için söz konusu tarihe kadar ödemenin yapılması gerekiyor.

Hangi araçlar için geçerli

Otomobil, kamyon, otobüs, minibüs, çekici gibi çeşitli aracı olan herkesin ödemesi gereken ek MTV ödemelerinin son taksitlerini yatırmayanlar araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek. Araçlarını hurdaya ayıramayacak ya da muayeneden geçiremeyecek olan araç sahiplerinin aracı yurtdışına çıkarması da mümkün olmayacak. Satış işleminin yapılamaması emlak vergisi ödemeyenler için de geçerli olacak.

Ödeme nasıl yapılabilir?

Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 'gib.gov.tr' internet adresinden veya İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından yapılabildiği gibi anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden de gerçekleştirilebilir.
EKONOMİ
Tüm vergi, ceza, harç ve ek MTV'de oran belli oldu: 2024'te hangi araç sahibi ne kadar ödeyecek?
Yorum yaz