DÜNYA

Batı basını: Rus elektronik harp sistemleri NATO füzelerini başarıyla önlüyor

The Economist, Rusya'nın NATO füzelerini başarılı bir şekilde rotalarından saptıran etkili elektronik harp sistemleri kullandığını yazdı.
Sitede oku
The Economist dergisinde yayınlanan makalede, Rusya'nın özel askeri operasyon bölgesinde NATO füzelerini başarılı bir şekilde rotalarından saptıran etkili elektronik savaş sistemlerini kullandığı belirtildi.
Makalede, "HIMARS sistemlerinden fırlatılan gelişmiş uzun menzili GMLRS (Güdümlü Çoklu Fırlatma Roket Sistemi) füzeleri de hedefleri ıskalamaya başladı” denildi.
Moskova'nın uzun yıllardır geliştirilmesine yatırım yaptığı geniş bir yelpazedeki elektronik harp sistemleri sayesinde, insansız hava araçlarıyla (İHA) mücadelede önemli bir avantaj elde ettiğine vurgu yapılan makalede, “Rus elektronik harp sistemleri ya yönlendirme sistemlerini devre dışı bırakıyor ya da operatörlerle telsiz iletişimini engelliyor. Etkilenen İHA’lar, şarjları bitinceye ve yere düşünceye kadar amaçsızca havada dolanıyor” ifadelerine yer verildi.
Batı medyası daha önce de defalarca Rus elektronik harp sistemlerinin etkinliğine dikkat çekmişti. New York Times gazetesi de bu sistemlerin Ukrayna insansız hava araçlarını başarıyla vurduğunu yazmıştı.
Ukrayna krizi
Rusya Savunma Bakanlığı: Karadeniz’de Ukrayna ordusuna ait botlar tespit edilerek yok edildi
Yorum yaz