DÜNYA

Paşinyan'dan Azerbaycan'a: 'Hüküm giymiş Azerbaycanlıları Ermeni esirler ile takas etmeye hazırız'

Ermenistan Başbakanı Paşinyan hüküm giymiş Azerbaycan vatandaşlarını Ermeni mahkumlarla takas etmeyi teklif etti.
Sitede oku
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinde hüküm giymiş Azerbaycan vatandaşlarını Azerbaycan tarafının elindeki Ermeni esirlerle takas etmeye hazır olduğunu söyledi.
Paşinyan açıklamasında şu cümlelere yer verdi:
Esirler sorunu dikkatimizin merkezinde yer almaktadır. Tamamen insani olan bu konunun siyasi amaçlar için kullanılmasından üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim. Bu konuda esnek davranacağımızı ve esirlerimizin geri dönmesi için Azerbaycan ile birlikte çalışacağımızı ifade ettiğimizi ve buna hazır olduğumuzu söylemek isterim. Müzakereler bu yollardan biridir. Ayrıca, Ermenistan'da hüküm giymiş Azerbaycanlıları bizim esirlerimizle takas etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik ve bu konuya insani bir nitelik kazandırdık.
Paşinyan ayrıca Ermenistan'ın konuyla ilgili olarak uluslararası hukuk mercilerine de başvurduklarını söyledi. Esirlerin iadesi sürecinden memnun olmadığını belirten Paşinyan, 2020'den bu yana 100'den fazla esirin Azerbaycan'dan Ermenistan'a iade edildiğini hatırlattı.

Paşinyan Ermenistan'ın KGAÖ'den çekilme olasılığı hakkında konuştu

Başbakan Nikol Paşinyan Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden olası çekilmesine ilişkin kararın devlet çıkarları göz önünde bulundurularak verileceğini dile getirdi.
Paşinyan açıklamasında, "Ermenistan'ın devlet çıkarları temelinde bu ve diğer kararları almak için siyasi iradeye sahibiz. Aynı şey KGAÖ ile ilişkiler için de geçerlidir. Sadece ülkemizin devlet çıkarları doğrultusunda karar vereceğiz" dedi.

Paşinyan Rusya'yı dost bir ülke olarak nitelendirdi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni tarafının Rusya'yı dost bir ülke olarak gördüğünü ve değerlendirdiğini söyledi.
Rusya'yı dost bir ülke olarak görüyor ve değerlendiriyoruz diyen Paşinyan, "Çözülmesi gereken meseleler var ve biz bu mantıkla hareket ediyoruz. Rusya ile ilişkilerimizi karşılıklı çıkarlara, egemenliğe ve bağımsızlığa saygı üzerine inşa etmek için her şeyi yapacağız" dedi.
DÜNYA
Paşinyan: Ermenistan ve Azerbaycan arasında barış imzalanması mümkün
Yorum yaz