DÜNYA

Paşinyan, AB büyükelçileriyle Ermenistan'daki demokratik kurumların güçlendirilmesi konusunu görüştü

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın AB büyükelçileriyle Ermenistan'daki demokratik kurumların güçlendirilmesi konusunu görüştüğü aktarıldı.
Sitede oku
Ermenistan hükümetinin basın servisinden yapılan açıklamada, Başbakan Nikol Paşinyan’ın Avrupa Birliği (AB) üye devletlerinin büyükelçileriyle ülkedeki demokratik kurumların güçlendirilmesi konularını görüştüğü belirtildi.
Açıklamada, “Ermenistan'daki reform gündemi ve Avrupa Birliği'nin demokratik kurumların güçlendirilmesine verdiği sürekli destek başta olmak üzere, Ermenistan ile AB arasındaki işbirliği ve ortak programlar konuları görüşüldü. Güney Kafkasya bölgesinde yaşanan süreçlere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu” denildi.
Bölgesel güvenlik ve istikrar konuları, Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin düzenlenmesi sürecinin ele alındığı bilgisine yer verilen açıklamada ayrıca, Karabağ'dan Ermenistan'a giden 100 binden fazla yerinden edilmiş kişinin insani sorunlarına da değinildiği, bu bağlamda mevcut sorunların çözümünde uluslararası toplumdan alınacak insani desteğin önemine vurgu yapıldığı kaydedildi.
DÜNYA
Ermenistan Bakanlar Kurulu toplantısında elektrikler kesildi: Paşinyan ilgili Bakan'ı azarladı
Yorum yaz