FETHİ YILMAZ’LA YAZI-YORUM

Erol Şahin: Otomobil fiyatları Şubat'ta yüzde 10 artacak

Fethi Yılmaz'la 30 Dakika programına konuk olan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, Şubat ayında otomobil fiyatlarının yüzde 10 artacağını söyledi.
Sitede oku
EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, Fethi Yılmaz'la 30 Dakika programına konuk oldu. 2024 yılında otomobil fiyatlarında beklenen artışı, ikinci el araç piyasasındaki son durumu ve Yediemindeki araçların satışını değerlendirdi.

'Otomobil fiyatları yüzde 10 artacak'

Şubat'ta otomobil fiyatlarının yüzde 10 oranında artacağını belirten Şahin, "Markaların belirli hedefleri var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için farklı kampanyalar yapacaklar. Ama Şubat ayı itibarıyla 2024 model araçlar gelecek, fiyatlar yüzde 10 artacak. Şu anda alım için en uygun zaman" dedi.

'ÖTV'nin tüm vergiler içindei payı yüzde 10'

Otomotiv konusunda vergi artırmanın hükümetin yapabileceği en kolay yöntem olduğunu belirten Şahin şunları söyledi:
"Dünyayla karşılaştırdığımız zaman dolaylı vergilerin en yüksek olduğu ülkelerden biriyiz. Doğrudan vergi alınamadığında açıkları kapatmak için dolaylı vergiye yükleneceksiniz. En kolay yüklenilen kısımlardan birisi motorlu taşıtlar, birisi alkol ve sigara ürünleri, diğeri de petrol ürünleri. Yani ÖTV'nin içinde bulunduğu alanlar. Motorlu taşıtlardan alınan ÖTV bu yıl rekor kırıyor. Tüm vergiler içindeki payı yüzde 10."
Şahin, Yediemindeki araçların satışıyla ilgili "Konu yanlış anlaşılıyor. Bu piyasada araçların fiyatını düşürmek için yapılan bir uygulama değil, hacizli malların Yedieminde çürümesinin önüne geçecek bir uygulama" dedi.
Yorum yaz