SEYİR HALİ

'Özgürlük Partisi'nin lideri özgürlüklere karşı'

Ali Çağatay, Seyir Hali'nde Hollanda'daki genel seçimi değerlendirdi. Çağatay, ilk sıraya yerleşen Özgürlük Partisi Lideri Geert Wilders için, "Özgürlük Partisi’nin lideri özgürlüklere de karşı birisi" dedi.
Sitede oku
Hollanda'da genel seçimlerde sandık çıkış anketlerine göre Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi (PVV), açık farkla ilk sıraya yerleşti. Ali Çağatay, Seyir Hali'nde Wilders'ı ve partisini değerlendirdi.
Çağatay şöyle konuştu:
"Şu anda dünyanın en gelişmiş demokrasilerinin birinde artık demokrasinin sayılı günlerinin kaldığını görüyoruz. Hollanda’da Geert Wilders, faşist, Liberteryen bir başbakan olma yolunda. Partisi birinci çıktı, hükümet henüz kurulmadı ama. Türk medyasına bakarsanız Dilan Yeşilgöz çoktan başbakan olmuştu ama dün saat 22.00 sıralarında Dilan Yeşilgöz’ün başbakan olduğu haberlerini sildi. Dilan Yeşilgöz’ün partisi ancak 3. Parti olabildi. Huxley’in ‘Cesur Yeni Dünya’sındaki dünyaya doğru yaklaşıyoruz şu anda, absürt bir dünyadan bahsediyoruz. Wilders, 1998’den beri Hollanda parlamentosunda var. Özgürlük Partisi’nin lideri. Partinin adı da oksimoron bu arada. Özgürlük Partisi’nin lideri özgürlüklere de karşı birisi.”
Yorum yaz