İsrail- Filistin çatışması

Rusya: İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes, gerilimi azaltma umudu veriyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, İsrail ile Filistin Hamas hareketi arasında onaylanan ‘insani ateşkes kararının bölgedeki gerilimin azalması için umut verdiğini söyledi.
Sitede oku
Sputnik radyosuna konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Bu (ateşkes ilanı) alınan ve gerilimi azaltmanın mümkün olduğuna dair hala umut veren en önemli karardır” ifadelerini kullandı.
Zaharova, müşterek kararla belirlenen insani aranın taraflar tarafından bozulmamasının önemli olduğunu da eklerken şöyle konuştu:
Moskova, İsrail ile Hamas arasında 4 günlük insani ara konusunda anlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşılıyor. Rusya'nın çatışmanın başlangıcından bu yana istediği şey de buydu. Aynı zamanda Katar'ın bu anlaşmanın imzalanmasındaki özel çabalarını da önemli bularak not ediyor, uluslararası toplumun gerilimi azaltma çağrısının pratikte uygulanmasını vurguluyor, hedefliyoruz.”

Arabulucu Katar’dan umut veren açıklama: Ateşkes uzatılabilir

Ateşkes anlaşmasının arabuluculuğunu yapan Katar Dışişleri Bakanlığı, Hamas ile İsrail arasındaki anlaşmaya ilişkin bir açıklama yayınlayarak, halihazırda bilinen ayrıntılara ek olarak, anlaşmanın ilerleyen aşamalarında serbest bırakılanların sayısının artırılacağını ve ateşkesin uzatılabileceğini resmi olarak bildirdi.
İsrail- Filistin çatışması
Katar: Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girme zamanı 24 saat içinde belli olacak
Yorum yaz