DÜNYA

Putin: Tacikistan'a sekiz adet S-300 hava savunma sistemi teslim ettik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus savunma sanayisinin Tacikistan'a sekiz S-300 hava savunma sistemi teslim ettiğini belirtti.
Sitede oku
Kabine toplantısında konuşan Putin, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile dün ve bugün yaptıkları görüşmeler ışığında bu ülke ve bölge ülkeleriyle savunma işbirliğine dair bilgi verdi.
Rusya'nın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkeleriyle ortak hava savunma sistemi kurulması konusunda yoğun çalışmalar yürüttüğünü anlatan Putin, bu bağlamda Tacikistan'a sekiz S-300 hava savunma sistemi teslim ettiklerinin altını çizdi.
Putin, KGAÖ ülkeleriyle yürütülen çalışmaların sürdürülmesi ve tamamlanması için hükümetin yıl sonuna kadar bununla ilgili karar çıkarması gerektiğini belirterek "Bu teknik bir konu ancak bunu gözden kaçırmamanızı ve sonuna kadar götürmenizi rica ediyorum" dedi.
Rusya lideri, KGAÖ ülkeleriyle ortak hava savunma sistemi kurulması konusunun yarın Minsk'te yapılacak KGAÖ Zirvesi'nin önemli maddelerinden biri olacağını sözlerine ekledi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD'nin Orta Asya'daki varlığını yeniden canlandırma girişimlerine cevaben Rusya'nın Tacikistan ve Kırgızistan'daki üslerinin muharebeye hazırlık seviyesini yükselteceğini vurgulamıştı.
Tacikistan, Rusya'nın yurtdışındaki en büyük askeri üssü olan 201. askeri üsse ev sahipliği yapıyor. Duşanbe ve Bohtar kentlerinde konuşlu üste motorize, tank, topçu, keşif, hava savunma, radyoaktif ve kimyasal korunma ve haberleşme birimleri görev yapıyor.
DÜNYA
G20 Liderler Zirvesi'nde konuşan Putin: 'Ukrayna ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik'
Yorum yaz