DÜNYA

Putin: Rusya ve Çin, adil ve demokratik bir dünya düzeni kurulmasına katkı sunuyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, en önemli uluslararası sorunların çözümüne yönelik çabaları koordine eden Rusya ve Çin'in adil ve demokratik bir dünya düzeni kurulmasına katkı sunduğunu belirtti.
Sitede oku
Putin, "Rusya-Çin arasındaki kapsamlı ve stratejik ortaklık ilişkileri eşi benzeri görülmemiş bir seviyede bulunuyor. Ekonomi, ulaştırma, enerji, beşeri ve diğer alanlarda büyük ölçekli ortak projeler hayata geçiriliyor. İkili ölçekte, Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), BRICS formatlarında ve diğer çok taraflı yapılarda Moskova ve Pekin, en önemli uluslararası sorunların çözümüne yönelik çabaları koordine ederek daha adil ve demokratik bir dünya düzeninin inşasına katkıda bulunuyor" dedi.
Birleşik Rusya Partisi ile Çin Komünist Partisi arasındaki köklü, yapıcı etkileşimin Rusya ile Çin arasındaki ilişkilerin tutarlı şekildeki gelişimini kolaylaştırdığını kaydeden Putin, "Partilerin hem merkezi organları hem de bölgesel yapılarının dahil olduğu düzenli temaslar, partiler arası işbirliği, parlamento ve kamu faaliyetleri alanlarında faydalı bir deneyim alışverişi sağlıyor, ikili ve uluslararası gündemdeki geniş yelpazedeki güncel konuların kapsamlı bir şekilde istişare edilmesine imkan tanıyor" ifadelerini kullandı.
DÜNYA
Şoygu'dan 'Rusya ve Çin askeri blok kuruyor' iddialarına yanıt
Yorum yaz