İsrail- Filistin çatışması

İsrail: El koyulan gemi Türkiye'den Hindistan'a gidiyordu, bize ait değil

Al Hadath TV kanalı, Yemenli Husilerin İsrail yük gemisine el koyduğunu bildirdi.
Sitede oku
Daha önce ‘İsrailli şirketlere ait gemileri hedef alacağını’ duyuran Yemen'deki İran destekli Husilerin tehdidi gerçek oldu.
Al Hadath TV kanalı, kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Yemen'deki Husi isyancıların Aden Körfezi'ndeki Galaxy Leader adlı İsrail yük gemisini ele geçirdiğini bildirdi.

İsrail ordusu: Kaçırılan gemi İsrail'e ait değildir

İsrail ordusu, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklama, "Yemen yakınlarında, Kızıldeniz'in güneyinde Husiler tarafından bir yük gemisinin kaçırılması küresel ölçekte çok vahim bir olaydır. Hindistan'a gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan gemide, aralarında İsraillilerin de bulunmadığı çeşitli milletlerden siviller çalışmaktadır. Bu bir İsrail gemisi değildir." diye yazdı.

Netanyahu Başkanlık Ofisi: Kaçırmanın arkasında İran var

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Husiler tarafından bir kargo gemisine el konulmasını kınadığı ve saldırının arkasında İran'ın olduğuna inandığı belirtildi.

Geminin sahibi, İsrail'in en zengin iş insanlarından Rami Unger

İsrail merkezli Jerusalem'e göre, Husiler tarafından el koyulan kargo gemisi bir İngiliz şirketinden bir Japon şirketine kiralandı. İngiliz şirketi kısmen, İsrail'in en zengin iş insanlarından biri olan Rami Unger'e ait.
İsrail Dışişleri Bakanlığı olaydan haberdar olduğunu açıklarken, gemide farklı milletlerden 22 kişinin bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre gemide hiç İsrailli bulunmuyor. Gemi, Türkiye'den kalkan ve Hindistan'a giden gemiye Kızıl Deniz'de iken el koyulmuştu.
Netanyahu Başbakanlık Ofisi, "Bu, İran'ın özgür dünya vatandaşlarına yönelik saldırganlığında bir sıçramayı ifade eden ve küresel nakliye yollarının güvenliğine ilişkin uluslararası sonuçlar doğuran bir başka İran terörizmi eylemidir." açıklamasında bulundu.
İsrail- Filistin çatışması
Yemen'deki Husiler 'İsrail gemilerine saldırı tehdidini' yineledi: Çekilmezlerse vuracağız
Yorum yaz