DÜNYA

‘Rusya Müslümanları, Filistinli sığınmacılara yardım etmeye hazır’

Rusya Müslümanları Ruhani İdaresi Başkan Yardımcısı ve Moskova Müftüsü İldar Alyautdinov, Rusya Müslümanlarının Rusya’da okuyan Filistinli öğrenciler dahil Gazzeli sığınmacılara yardım sağlamaya hazır olduğunu belirtti.
Sitede oku
Rusya Müslümanları Ruhani İdaresi Başkan Yardımcısı ve Moskova Müftüsü İldar Alyautdinov, Telegram paylaşımında, “Rusya Müslümanları Ruhani İdaresi’ne bağlı Zekat Vakfı’na, Gazzeli sığınmacılara yardımın sağlanması talepleri geliyor. Filistinli öksüz çocukları himayesine almak isteyen çok sayıda Rusya vatandaşı var. Rusya üniversitelerinde okuyan Filistinli öğrencilere destek sağlama yönünde aktif çalışmalar yapılıyor. Mali desteğe ihtiyacı olan 150 kişilik Filistinli öğrenci listesini hazırladık. Bilinen nedenlerden dolayı Gazze’den para gelmediği için Rusya vatandaşlarının topladığı paradan yardım sağlayacağız. Bu para, öğrencilerin Rusya’daki eğitimine devam edebilmesi için harcanacak” ifadesini kullandı.
Zekat Vakfı temsilcilerinin, Gazze’den gelen Rusya vatandaşlarının bulunduğu hastaneleri ziyaret ederek onlara tedavi ve bakım desteği sağlayacağını dile getiren Alyautdinov, “Filistin’in acısı ortak acımız. Bu zorluklardan birlikte geçeceğiz” dedi.
Yorum yaz