Ukrayna krizi

Hollanda, Ukraynalı pilotların eğitimi için Romanya'ya beş F-16 gönderdi

Hollanda Savunma Bakanı Ollongren, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri pilotlarının eğitimi için Romanya'ya 5 adet F-16 gönderileceğini duyurdu.
Sitede oku
Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, Hollanda'nın Ukraynalı pilotların eğitimi için 5 adet F-16 savaş uçağını Romanya'ya göndereceğini belirtti.
Ollongren, “5 adet Hollanda’ya ait F-16 savaş uçağı bugün Romanya'daki Fetesti Hava Üssü'ne doğru yola çıkıyor. Yakın bir zamanda, hem NATO ülkeleri hem de Ukrayna'dan pilotların eğitilmesi için bir F-16 eğitim merkezi açılacak” ifadelerini kullandı.
Daha önce Ollongren, Ukraynalı pilotların eğitimi için Romanya'ya 12-18 savaş uçağı gönderileceğini, Kiev'e ilk F-16’ların 2024 yılında teslim edileceğini belirtmişti.
Hollanda ve Danimarka, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları tedarik etmeyi kabul eden ilk ülkeler olmuştu. Beyaz Saray, pilotların eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Ukrayna'nın üçüncü ülkelerden savaş uçağı alacağını teyit etmişti.
Rusya'nın Lahey Büyükelçisi Aleksander Şulgin, Hollandalıların F-16 savaş uçaklarının Kiev'e tedarikinin Ukrayna'daki çatışmanın uzamasına ve hatta Ukrayna için daha büyük acılara yol açacağı gerçeğini ‘görmezden geldiğini’ ifade etmişti.
Ukrayna krizi
Şoygu: Yeni NATO silahlarına rağmen Kiev rejimi yenilgiye uğruyor
Yorum yaz