İsrail- Filistin çatışması

Mısır Dışişleri Bakanı: Derhal ateşkes ilan edilmeli

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, Antony Blinken ile yaptığı görüşmelerde 'derhal ateşkes' kararının verilmesi gerektiğini vurguladı.
Sitede oku
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de Filistin davasının tasfiye edilmesini reddettiklerini belirterek, Gazze'deki saldırılarda "bariz uygulamalara" ilişkin uluslararası bir soruşturma yapılması gerektiğini söyledi.
Mısır'ın yardım ulaştırmak ve yaralı Gazzelileri tedavi etmek için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini söyleyen Şukri, Mısır'ın çabalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Arap ülkelerinin Gazze'de 'herhangi bir koşul olmaksızın acil' bir ateşkes çağrısını yinelediğini belirten Mısır Dışişleri Bakanı, Antony Blinken ile yaptığı görüşmeler sırasında 'çifte standartlara' karşı uyarıda bulunduğunu söyledi.
Şukri ayrıca, 'Arap kanı diğer insanların kanından daha değersizmiş' gibi Filistin davasıyla ilgili şeyler söz konusu olduğunda aynı şekilde uygulanmayan sivillerin hedef alınması ve uluslararası insani hukuk ihlallerinin kınanmaması gerektiğinin de altını çizdi.
İsrail- Filistin çatışması
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Enkazdan çıkarılan Filistinli çocuğu gördüğümde 'içim cız' etti
Yorum yaz