DÜNYA

Sırbistan Güvenlik ve Enformasyon Ajansı Başkanı Vulin istifa etti

Organize suç ve silah ticareti ile bağlantısı olduğu iddiasıyla ABD’nin yaptırım listesine dahil edilen Sırbistan Güvenlik ve Enformasyon Ajansı Başkanı Aleksandar Vulin, görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Sitede oku
Sırbistan Güvenlik ve Enformasyon Ajansı Başkanı Aleksandar Vulin, “Bizden Kosova’nın bağımsızlığını tanımamız, Sırp Cumhuriyeti ile işbirliğinden vazgeçmemiz, Rusya’ya karşı yaptırım uygulamamız, bağımsız ülke ve ulus olmaktan çıkmamız talep ediliyor. Tüm bunları yapmayı kabul edersek yeni talep Çin yatırımlarından vazgeçiş, Batı’ya koşulsuz teknolojik ve ekonomik bağımlılık, geleneksel aile ve ulusa yer olmayan Batı değerlerinin kabulü yönünde olacak” açıklamasında bulundu.
ABD ve Avrupa Birliği’nin, Sırbistan’a karşı yaptırım uygulamama koşulu olarak istifasını talep ettiğini söyleyen Vulin, bu yüzden Belgrad’a şantaj ve baskı sebebi olamayacağını belirterek, “Rusya’ya yaptırım ve Kosova’nın tanınması konusunda başarısız oldular, ama en az bir Sırp kafasını aldılar” dedi.
Vulin, organize suçla bağlantısı olduğu ve silah ticaretine karıştığı iddiasıyla Temmuz ayında ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptırım listesine dahil edilmişti. Vulin ayrıca Rusya’ya ve Batı Balkanlardaki istikrarı bozan faaliyetine faaliyetine destek vermek için konumundan yararlanmakla suçlanıyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Vulin’e yönelik suçlamaların asılsız olduğunu kaydederek, “Rusya’ya yaptırım uygulasaydık Vulin kara listeye dahil edilmezdi” demişti.
Yorum yaz