İsrail- Filistin çatışması

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Mısırlı mevkidaşıyla Gazze’yi görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri’nin bugünkü telefon görüşmesinde Gazze’deki durumu değerlendirerek sivillere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu kaydettikleri belirtildi.
Sitede oku
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısır Dışişleri Bakanı Samih ŞÜkri ile telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi'ndeki durumu ele aldı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, bugün Lavrov ve Şükri’nin telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtilerek, “Görüşmede, Gazze Şeridi’ndeki durum ele alındı. Sivillere yönelik her türlü şiddetin, konutlara ve sivil altyapıya yönelik saldırıların kabul edilemez olduğu kaydedildi” ifadesine yer verildi.
Telefon görüşmesinde tarafların, çatışma bölgesinde uzun vadeli ateşkesin derhal ilan edilmesi, Gazze Şeridi’ne istikrarlı insani erişimin oluşturulması, ihtiyaç sahibi herkese acil yardım sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması yönündeki ortak tutumlarını tekrarladıkları ifade edildi.
Lavrov’un, Gazze’de bulunan Rusya vatandaşlarının tahliyesinin Mısırlı ortakların yardımıyla hızlı şekilde organize edilmesine olan acil ihtiyacı vurguladığı aktarıldı.
DÜNYA
Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad ile Filistin-İsrail çatışmasını görüştü
Yorum yaz