OKAN ASLAN İLE GÜN ORTASI

TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı: Sektörde 'şüpheli' olgusu tekrar değerlendirilmeli

TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, Okan Aslan’la Gün Ortası'nın konuğu oldu. Ölmez, “Dolandırıcılık işlemleri genellikle gece yapılıyor, cep telefonunuz üzerindeki bazı faaliyetleri görmenizi engellemek için” diye konuştu.
Sitede oku
Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, Okan Aslan’la Gün Ortası programının konuğu oldu.
Bankacılık işlemlerinden ve finansal dolandırıcılık konusundan bahseden Ölmez, dolandırıcılık faaliyetlerinin nasıl işlediğinden ve nelere dikkat etmek gerektiğinden bahsetti.
Ölmez şunları söyledi:
"Bu işlemlerde, bankacılık sektöründe şüpheli olgusunu tekrar değerlendirmemiz lazım. Öncelikle, siz yanlışlıkta siteye girdiniz, ilgili virüs sizin klavyenizi, her şeyinizi kontrol altına aldı, sizin hesabınıza girdi ve boşaltmaya başladı gece 11-12’de. Örnek vererek anlatayım, hayatında hiç kredi kullanmamış ve kredi kartı harcamalarının önemli bir kısmı 3 bin lirayı geçmemiş bir şahsın hesabında yapılıyor ve önce kredi kartıyla çekilebildiği kadar nakit para çekiliyor, gece de kredi çekilip başka hesaplara atılıyor. Bu şüpheli işlemdir. Bizde şüpheli işlem denince genellikle büyük suç paralarının aklanması akla gelir. Bankacılık sektörünün bu suç parası hakkında önlem alması gerekir hatta önlemin de ötesinde bunun mevzuata bağlanması gerekir.”
Yorum yaz