İsrail- Filistin çatışması

İsrail, Türk Kızılayı'nın Gazze'de inşa ettiği lojistik merkezini vurdu

İsrail hava saldırılarında Türk bayrağının ve AFAD sembolünün de bulunduğu Filistin Kızılay'ının deposu vuruldu. Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık yaptığı açıklamada, "Gazze İnsani Yardım ve Afet Lojistik Merkezimiz koordinatları işgal gücünde ve BM yetkililerinde olmasına rağmen hedef alındı ve binamız ağır hasar aldı" dedi.
Sitede oku
İsrail ordusu, Gazze'de saldırılara devam ederken duvarında Türk bayrağının da bulunduğu Filistin Kızılay'ının deposu vuruldu. AFAD'ın sembolünün de görüldüğü bina, saldırıda ağır hasar aldı.
Filistin Kızılayı, Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Bölgenin hedef alınması nedeniyle Gazze kentindeki Filistin Kızılay'ı depolarında ciddi hasar meydana geldi. Tüm hizmetler devre dışı kaldı" ifadelerini kullandı.

İsrail gün içinde Türkiye - Filistin Hastanesi'ni de vurmuştu.

Kerem Kınık'tan açıklama

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık sosyal medyadan "Gazze’de Kızılay olarak inşa edip Filistin Kızılay’ına teslim ettiğimiz Gazze İnsani Yardım ve Afet Lojistik Merkezimiz koordinatları işgal gücünde ve BM yetkililerinde olmasına rağmen hedef alındı ve binamız ağır hasar aldı" açıklamasında bulundu.
DÜNYA
Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'nin güneyinde Türk hastanesi vuruldu
Yorum yaz