Ukrayna krizi

Putin, Ukrayna'yı Rusya'daki yasadışı silah trafiğinin kaynağı olarak niteledi

Ukrayna'dan Rusya'ya yasadışı yollardan silah taşındığını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın yasadışı silahların kaynağı olduğunu vurguladı.
Sitede oku
Devlet Başkanı Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptığı haftalık toplantıda ülkedeki silah kaçakçılığı sorununu gündeme getirdi. "Silah ve mühimmatların Ukrayna'dan da olmak üzere yasadışı yollardan Rusya topraklarına nasıl girdiği üzerine düşünmeliyiz" diyen Putin, söz konusu silahların orduya gitmediğini, ülke içine yayıldığını belirtti.

Rusya lideri, yasal çerçeveyi güçlendirecek önlemlerin alınmasının yanı sıra bu tür faaliyetlerin kontrolüne yönelik önlemlerinin nasıl organize edildiğine bakılması gerektiğini de vurguladı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), silah ve mühimmat üretilen yeraltı tesislerine düzenli olarak operasyon düzenliyor ve yasadışı grupların faaliyetlerine son veriyor.

FSB, son olarak 20 Ekim'de Moskova, St. Petersburg, Sivastopol, Kırım, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri de dahil Rusya'nın 38 bölgesinde 43 yeraltı silah atölyesinin tespit edildiğini duyurmuştu.
Ukrayna krizi
FSB Direktörü: Batı, Ukrayna'yı paralı askerler için eğitim sahasına dönüştürdü
Yorum yaz