Ukrayna krizi

‘Kiev, Rusya'yı suçlamak için Kupyansk'ta evlere yapılan bombardıman ile ilgili sahte video çekti’

Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) Halk Milisi'nden emekli Yarbay Andrey Maroçko, Kiev rejiminin Rus ordusunu itibarsızlaştırmak amacı ile Kupyansk istikametinde enformasyon provokasyonu hazırladığını, bu amaçla bir tankın konut binalarını bombaladığını gösteren sahte video çekiminin yapıldığını belirtti.
Sitede oku
LHC'den emekli Yarbay Maroçko, Sputnik’e demecinde Kiev rejiminin Rus Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırmak amacı ile Kupyansk istikametinde enformasyon provokasyonu hazırladığını, bu amaçla bir tankın konut binalarını bombaladığını gösteren sahte video çekiminin yapıldığını söyledi.
"Ukrayna silahlı oluşumları, Kupyansk istikametinde Rus Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırmak amacı ile enformasyon provokasyonu hazırlıyor” diyen Maroçko, kendi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Ukrayna Psikolojik Operasyonlar Ana Merkezi'nin Kupyansk istikametinde yaptığı çalışma dikkatlerden kaçmadı.
Maroçko, “23 Ekim 2023'te bir Ukrayna tankı Olivino Caddesi'nde yer alan üç konut binasını hedef alarak bombardıman düzenledi. Kuzeybatı yönünden, Ukraynalı militanların bulunduğu düşünülen yatılı okulun yer aldığı bölgeden ateş edildi. Sivil altyapıya yönelik saldırıların sonuçları hem kameralar, hem de iki insansız hava aracı (İHA) kullanılarak kaydedildi. Bu video serisi, muhtemelen Rus Silahlı Kuvvetlerini ve ülkemizin askeri-siyasi liderliğini itibarsızlaştırmak için kullanılacak” ifadelerini kullandı.
Ukrayna krizi
ABD basını: Dugina suikastını CIA'in eğittiği Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanları gerçekleştirdi
Yorum yaz