YAŞAM

Ahmet Hakan: Filistin’i bahane edip Cumhuriyet’i kutlamak istemiyorlar mı?

Ahmet Hakan, hükümete yönelik yapılan "Filistin’i bahane edip Cumhuriyet’i kutlamak istemiyorlar" eleştirilerine yanıt verdi ve "İyi de kardeşim Cumhuriyet kutlamalarını yasaklamak için fırsat kollayan hükümet, daha Gazze olayı ortada yokken Cumhuriyet’in yüzüncü yılı için dört dörtlük bir marş yarışması düzenler mi?" diye sordu.
Sitede oku
Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yılı dolayısıyla 29 ekim kutlamalarına ilişkin yapılan eleştirilere yanıt verdi.
"Filistin’de eşi benzeri görülmemiş bir katliam var. Böyle bir trajedinin yüzüncü yıl kutlamalarını biraz ağırlaştırması, kutlamalardaki eğlence dozunu biraz azaltması kaçınılmazdı" ifadelerini kullanan Ahmet Hakan, bugünkü yazısında şu noktalara dikkat çekti:
"Hiç kimse merak etmesin: İktidarda Millet İttifakı olsaydı da bu ağırlaştırmayı, bu azaltmayı yapmak durumunda kalacaktı. Ama yıllardır AK Parti hükümetlerine karşı etkili bir muhalefet dilini ve yolunu bulamayanlar, çeyrek asırdır tekrarladıkları o yorgun ve bayat tezi, yeniden tedavüle sokmaya çalışılıyorlar: “Bunlar Cumhuriyet düşmanı.” Bu hükümet Cumhuriyet düşmanı olduğu için Filistin’i bahane edip Cumhuriyet kutlamalarından kaçmaya çalışıyormuş. Bazen ima ettikleri, bazen de açıkça söyledikleri şey bu. İktidarı yıpratmak için her türlü gerçeği eğip bükmeyi alışkanlık haline getiren bazı aşırı tipler ise işi “Filistin nedeniyle Cumhuriyet kutlamaları yasaklandı” yalanına kadar vardırıyorlar. Kimse de sormuyor: İyi de kardeşim Cumhuriyet kutlamalarını yasaklamak için fırsat kollayan Cumhuriyet düşmanı bir hükümet, daha Gazze olayı ortada yokken... - Cumhuriyet’in yüzüncü yılı için dört dörtlük bir marş yarışması düzenler mi? - Kendisine temel slogan olarak “Türkiye Yüzyılı” sloganını seçer mi? - Ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinlikler planlar mı? - İletişim Başkanlığı olarak etkili bir kutlama programı ortaya koyar mı?"
YAŞAM
Tarkan paylaştı: 'Sen rahat uyu yayında'
Yorum yaz