DÜNYA

İsrail BM Büyükelçisi, Guterres'e çağrısını yineledi: 'İstifa etmesi gerekiyor'

İsrail BM Büyükelçisi Gilad Erdan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yaptığı son açıklamalar sebebiyle bir kez daha kendisine istifa etmesi çağrısında bulundu.
Sitede oku
İsrail'in dün Guterres'i Hamas'ın saldırılarını "sebepsiz yere gerçekleşmedi" diyerek meşrulaştırmakla suçlamasının ardından Birleşmiş Millletler Genel Sekreteri, Kudüs'ün sözlerini yanlış aktardığını ve aynı konuşmada özellikle "Filistin halkının acılarının Hamas'ın korkunç saldırılarını haklı çıkaramayacağını" söylediğini belirtmişti.
Guterres'in yaptığı savunmadan tatmin olmayan İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, sözlerini geri almamasının ya da özür dilememesinin bir "utanç" olduğunu ve BM Genel Sekreteri'nin istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Erdan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Genel Sekreter bir kez daha gerçekleri çarpıtıyor ve saptırıyor. Dün açıkça Hamas tarafından gerçekleştirilen katliam ve cinayetlerin 'sebepsiz yere gerçekleşmediğini' söyledi. Herkes onun sözlerinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor ve anlıyor. İsrail'in Hamas'ın eylemlerinden dolayı suçlu olduğu ya da en azından Genel Sekreteri'n katliamı anlayışla karşıladığı ve haklı bulduğu anlamına geliyor.

Erdan açıklamasında, "Masumların öldürülmesinin hiçbir gerekçesi ve 'arka planı' olamayacağını anlamayan bir genel sekreter, genel sekreter olamaz" cümlesinin altını çizdi.
BM Genel Sekreteri Guterres'ten 'geri adım': Sözlerimin yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum
Yorum yaz