DÜNYA

İspanya Başbakanı Sanchez'den, İsrail'i eleştiren BM Genel Sekreteri Guterres'e destek

İspanya Başbakanı Sanchez, İsrail’in eleştirdiği ve istifa çağrısında bulunduğu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e desteğini açıkladı. Sanchez, Guterres'in İsrail'i eleştiren sözlerinin, 'dünyadaki toplumların büyük çoğunluğunun sesini duyurmak' olduğunu ifade etti.
Sitede oku
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, bugünkü basın toplantısında, “BM Genel Sekreterimiz Antonio Guterres’e şahsen benim, İspanya Hükümeti’nin ve şüphesiz İspanya toplumunun büyük kısmının sempatimizi ve desteğimizi bildirmek istiyorum. Bana öyle geliyor ki Antonio Guterres dünya toplumunun büyük kısmının fikrini ifade ediyor” diye konuştu.
Sanchez, "Yaptığı şey, dünyadaki toplumların büyük çoğunluğunun sesini duyurmak, yardımın Gazze Şeridi'ne girebilmesi için insani bir ateşkes istemek, bu insani felaketi, insanların gelişigüzel öldürülmesini ve insanların çektiği acıları durdurmaktır" dedi.
Daha önce BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırıyı kınamıştı. Bununla birlikte Guterres, Filistin’in 56 yıldır boğucu bir işgale maruz kaldığını ve Hamas’ın saldırılarının sebepsiz olmadığını kaydetmişti.
İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, Guterres'in bu sözlerinin ardından istifa etmesini talep etmişti.
DÜNYA
İsrail BM Büyükelçisi, Guterres'e çağrısını yineledi: 'İstifa etmesi gerekiyor'
Yorum yaz