DÜNYA

Filistin Sağlık Bakanı: Gazze'deki sağlık sistemi çöktü, acilen yakıt verilmeli

Filistin Sağlık Bakanı Mai El Kaila, Gazze Şeridi'ndeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü, birçok ilaca erişimin olmadığını belirtti. Yaralılardaki yanıkların İsrail'in yasaklı silahlar kullandığını kanıtladığını söyledi.
Sitede oku
Sputnik'e demeç veren Kaila, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden bombardımanları nedeniyle sağlık alanında yaşanan trajediyi anlattı.

Gazze Şeridi'ndeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü, kanser, diyabet ve böbrek yetmezliği ilaçlarının tükendiğini söyleyen Kaila, ciddi bir tıbbi malzeme eksikliği de olduğunu kaydetti.

'Acilen yakıt sevkiyatı yapılmalı'

Başlıca sağlık kuruluşlarının yeniden çalışması için acilen yakıt sevkiyatı yapılması gerektiğinin altını çizen Kaila, Gazze'ye gönderilen insani yardımları 'denizde damla' olarak niteledi ve yardımların ulaştırılması için güvenlik koridorları oluşturulması gerektiğini ifade etti.

'Yaralılardaki yanıklar yasaklı silahların kullanıldığını kanıtlıyor'

Hastane kapılarında ve koridorlarında sırasının gelmesini bekleyen çok fazla sayıda yaralı bulunduğuna da dikkat çeken Kaila, "Yanıkları bulunan yaralılar geliyor. Bu yanıkların tipi, uluslararası anlaşmalarla yasaklanan silahların kullanıldığını kanıtlıyor. Tüm bu vakalar, daha sonra ilgili uluslararası makamlara sunulmak üzere belgeleniyor" dedi.

Bu akşama kadar yakıt ulaştırılmazsa hastaneler devre dışı kalacak

İsrail-Filistin arasında şiddetlenen çatışmalar 19. gününde de sürüyor. İsrail'in elektrik ablukasının ardından yakıt sevkiyatını da engellemesi, Gazze'deki hastaneleri felaketin eşiğine getirdi.
Bu akşama kadar bölgeye yakıt verilmemesi halinde Gazze'deki hastaneler çalışmaz hale gelecek.
DÜNYA
CANLI | Netanyahu: Kara harekatına hazırlanıyoruz, detaylarını açıklamayacağım
Yorum yaz