YERİ VE ZAMANI

İsrail-Filistin çatışması 19. gününde

Güçlü Özgan, Yeri ve Zamanı'nda Gazze'deki durumu değerlendirdi. Özgan, saldırılarda kullanılan patlayıcının Hiroşima'ya atılan atom bombasıyla eş değer güçte olduğuna dikkat çekerek "İsrail’in insanlık dışı saldırıları devam ediyor" dedi.
Sitede oku
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 19. gününde de devam etti.
Yeri ve Zamanı programında Gazze’deki duruma değinen Güçlü Özgan şunları söyledi:
“Tüm dünyanın gözü şu an bölgede. Binlerce insan hayatını kaybetti. 19 gündür İsrail’in saldırıları devam ediyor. Hatırlayacaksınız, 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırıları sonrası İsrail’den bir karşılık geldi ama nasıl bir karşılık bu? Orantısız ve bütün dünya kamuoyunun -siyasiler, politikacılar hariç, ülkeleri yönetenler hariç, Batı dünyasından bahsediyorum- bütün sivil kamuoyunun tepkisini çeken saldırılar. Dün akşam itibarıyla, ölü sayısı 5 bin 791’e yükselmiş durumda.”
Gazze’deki insani boyutu değerlendiren Özgan, Gazze’ye yapılan saldırılarda kullanılan patlayıcının Hiroşima’ya atılan atom bombasıyla eş değer güçte olduğuna dikkat çekti:
“Açıklanan veri akıl alır gibi değil. 19 gün içerisinde İsrail askeri güçlerinin Gazze’ye yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırılarda 12 bin tondan fazla patlayıcı kullanıldı. Bu ne anlama geliyor? Hiroşima’yı gözünüzün önüne getirin ve Hiroşima’ya atılan atom bombasına eş değer güçte bir patlamalar silsilesinden bahsediyoruz. Gazze’ye yönelik İsrail’in insanlık dışı saldırıları devam ediyor.”
Yorum yaz