Ukrayna krizi

Kiev'den 'mühimmat' itirafı: 'Tüm dünyada sıkıntı yaşanıyor'

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, tüm dünyada olduğu gibi Ukrayna'da da mühimmat açığı olduğunu söyledi.
Sitede oku
İngiliz Financial Times (FT) gazetesine demeç veren Şmıgal, Ukrayna ordusunun mühimmat konusunda sıkıntı yaşadığını itiraf etti.

Şmıgal, "Yalnızca Ukrayna'da değil, tüm dünyada büyük bir mühimmat sıkıntısı yaşanıyor. Bunları burada, Ukrayna'da üretmemiz gerektiğini anlıyoruz, zira tüm dünyada stoklar tükendi. Tüm depolar boş" ifadelerini kullandı.

FT, Şmıgal'in demecinin yer aldığı haberde Kiev'in hava savunma ve top sistemleri de dahil savunma sanayisine odaklanmak için bütçede değişiklikler yaptığını yazdı.

Kiev'den adı gizli tutulan bir bürokratın sözlerine yer veren FT, küresel çaptaki barut eksikliği nedeniyle Ukrayna'nın havan mermisi üretiminde hızlı bir dönüşüm gerçekleştirmeyi başaramayacağının da altını çizdi.

NATO Askeri Komite Başkanı Rob Bauer, NATO'ya üye Avrupa ülkelerinin depolarında Ukrayna'ya gönderilebilecek mühimmatın neredeyse hiç kalmadığını ve artık 'fıçının dibinin görüldüğünü' itiraf etmişti.

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya Avrupa'daki yarı dolu ya da neredeyse boş depolardan silah sistemleri ve mühimmat gönderdiğine dikkat çeken NATO yetkilisi, "Ancak bu stoklar tükeniyor. Artık fıçının dibi görülüyor" ifadelerini kullanmıştı.
DÜNYA
Eski CIA çalışanı: Ukraynalıların Washington'daki lobisi, İsraillere göre sönük kaldı
Yorum yaz