DÜNYA

İsrail Genelkurmay Başkanı: Taktik ve stratejik sebeplerle ertelenen Gazze saldırısına hazırız

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, kara harekatının gecikmesinin taktiksel ve stratejik mülahazalardan kaynaklandığını açıkladı.
Sitede oku
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hamas'ın İsrail'e karşı savaş başlatmasından "pişmanlık duyduğunu" belirterek kara saldırısının "stratejik düşünceler" nedeniyle ertelendiğini ifade etti.
Gazze sınırı yakınlarında düzenlediği basın toplantısında Halevi, "İsrail, Hamas terör grubunun başlattığı bir savaşın ortasında ve Hamas bundan pişmanlık duyuyor" açıklamasında bulundu.
Savaşın hedeflerine ulaşması için saldırı planlarını hazırlandıklarını ifade eden Halevi, İsrail ordusunun kara harekatına hazır olduğunu belirterek bir sonraki aşamanın şekli ve zamanlaması konusunda siyasi kademeyle birlikte bir karar verileceğini vurguladı.
Kara harekatının gecikmesinin "taktiksel ve stratejik müzalahalar" olduğunu ifade eden Genelkurmay Başkanı, bu durumun İsrail ordusunun daha iyi hazırlanmasını sağladığını belirtti.
Halevi açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:
Her dakikayı daha da hazırlıklı olmak için değerlendiriyoruz. Öte yandan geçen her dakika düşmana daha da fazla saldırıyoruz. Teröristleri öldürüyor, altyapıyı yok ediyor ve bir sonraki aşama için daha fazla istihbarat topluyoruz.
DÜNYA
İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı: Saldırıları azaltma niyetinde değiliz
Yorum yaz