DÜNYA

Eski Mossad Başkanı Cohen: Kara harekatı için acele etmeye gerek yok

Eski Mossad Başkanı Cohen, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin kara harekatını için için ne kadar çok eğitim yaparsa sonuçlarının da o kadar önemli olacağını dile getirdi.
Sitede oku
Eski Mossad Başkanı Yossi Cohen yaptığı açıklamada Gazze'ye kara harekâtının başlamasındaki gecikmeyi yorumlayarak harekâtın tam ve en iyi şekilde hazırlanarak gerçekleştirilmesinin en iyi seçenek olduğunu söyledi.
Cohen verdiği bir mülakattaki açıklamasında şu cümlelere yer verdi:
Bir gecikme olduğu izlenimi edinmiyorum ve katıldığım her oturumda azami hazırlığı sağlamak için kendimize zaman tanımamız gerektiğini savunuyorum. Acele etmemeliyiz ve bu sebepten bir gecikme söz konusu değildir. Gazze kuşatması kritik ve elzemdir. Potansiyel sürprizlerle dolu bir bölgeye girmeden önce istihbarat da güncel olmalıdır. İsrail Savunma Kuvvetleri göreve çağrıldığı anda tüm gücüyle hazır olacaktır.
Siyasi yetkililer ile İsrail Savunma Kuvvetleri arasında güven eksikliği olduğu yönündeki soruya da yanıt veren Cohen, "Bence bu doğru değil ve ben farklı bir izlenim edindim. Hem Gal Hirsch'in karargahı hem de siyasi kademeyle, rehinelerin aileleriyle temas halinde olan kişilerle de görüştüm. A tarafının B tarafına güvenmediğini duymadım" dedi.
Açıklamasında rehinelere ilişkin yorumlara da yer veren Cohen, Hamas'ın çifte vatandaşlığa sahip 50 rehineyi serbest bırakmaya istekli olduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığını tahmin ettiğini ifade ederek, "İsrail Devleti'nin yabancı pasaport sahiplerinin serbest bırakılması için böyle bir ayrımı tartıştığını bilmiyorum. İsrail Devleti şu anda herkesi eve getirmek için olağanüstü bir çaba sarf ediyor" dedi.
DÜNYA
Eski Mossad Başkanı: Savaşın sonunda Gazze'de Hamas'tan geriye hiçbir şey kalmayacak
Yorum yaz