SEYİR HALİ

İsrail, Gazze'deki El-Ehli hastanesine saldırdı

Ali Çağatay, Seyir Hali'nde İsrail'in Gazze'deki bir hastaneyi bombalamasıyla ilgili olarak "Cenevre konvansiyonu, hastanelerin vurulmasını engelliyor. Savaş hukukunda bile olmayan bir şeyden bahsediyoruz" dedi.
Sitede oku
İsrail, Gazze Şeridi'nde hasta ve yerinden edilmiş insanlarla dolu olan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken Filistin'de üç günlük ulusal yas ilan edildi.
Ali Çağatay, Seyir Hali’nde şu yorumu yaptı:
“Biliyorsunuz Cenevre konvansiyonu, hastanelerin, sağlık görevlilerinin ve yardım ekiplerinin vurulmasını ya da onlara karşı bir müdahalede bulunulmasını engelliyor. Savaş hukukunda bile olmayan bir şeyden bahsediyoruz. Ve İsrail bu durumun bir şekilde altından kalkabilmek için önce saldırının İslami Cihat’tan ve Hamas kaynaklarından geldiğini ileri sürdü ama sonraki saatlerde anlaşıldı ki, İsrail tarafından vurulmuş. Bilinçli ya da bilinçsiz olduğu konusunda bilgi sahibi değiliz. Fakat bütün dünya ayakta şu anda, İsrail’de ve Gazze’de yer yerinden oynuyor. İstanbul’da da İsrail başkonsoloslukları ve büyükelçiliğin bulunduğu bölgelerde sabahlara kadar devam eden etkinlikler vardı. Polis önlem almakta bir hayli zorlandı onu söyleyebiliriz.”
Yorum yaz