DÜNYA

Olaf Scholz: Almanya'nın görevi İsrail'in varlığını ve güvenliği sağlamaktır

Almanya Başbakanı Scholz, İsrail'deki ziyareti kapsamında gerçekleştirdiği basın toplantısında Almanya’nın görevinin İsrail'in varlığını ve güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.
Sitede oku
İsrail'i ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.
Scholz, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile İsrail'de düzenlediği ortak basın toplantısında, "İsrail'in ve vatandaşlarının güvenliği Alman devlet politikasının paradigmasıdır. Alman hükümeti bu ilke doğrultusunda hareket etmektedir" sözlerine yer verdi.
Scholz, Federal Meclis'teki tüm partilerin bu pozisyonu desteklediğini de sözlerine ekledi.
Almanya Başbakanı açıklamasında ek olarak şu cümlelere yer verdi:
Bugün burada, İsrail'de, bu zor durumda şunu açıkça söylemek benim için önemli: Alman tarihi, Holokost'tan kaynaklanan sorumluluğumuz, İsrail Devleti'nin varlığını ve güvenliğini sağlamayı görevimiz haline getiriyor.
Scholz, Almanya'nın Filistin-İsrail çatışmasında sadece İsrail'in yanında yer alabileceği konusunda bir kez daha güvence vererek, "Geçen hafta Federal Meclis'te de söylediğim gibi, böylesine zor zamanlarda Almanya için tek bir yer olabilir, o da İsrail'in yanıdır" dedi.
Alman Başbakan açıklamasında ayrıca, "Hamas teröristlerinin İsrail'e yönelik kana susamış ve acımasız saldırısını mümkün olan en güçlü ifadelerle kınadıklarını" belirtti. İsrail'in bu teröre karşı koyma konusunda uluslararası hakka sahip olduğunun altını çizen Scholz, her devletin vatandaşlarını koruma görevi olduğunu vurguladı.
DÜNYA
Almanya, Hamas destekçilerini sınır dışı edecek
Yorum yaz