DÜNYA

Biden'ın 'hem İsrail'i hem de Ukrayna'yı destekleyecek güçte oldukları' sözlerine Rusya'dan yanıt

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Puşkov, ABD Başkanı Joe Biden'ın hem İsrail'i hem de Ukrayna'yı destekleyecek güçte olduklarına ilişkin sözlerine değerlendirdi.
Sitede oku
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Joe Biden'ın sözlerine atıfta bulunarak bazı faktörlerin ABD'nin İsrail ve Ukrayna krizleriyle başa çıkma kabiliyetini ciddi şekilde etkileyebileceğini vurguladı.
Puşkov Telegram kanalından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Biden, küstahça ABD'nin aynı anda hem Orta Doğu hem de Ukrayna krizleriyle başa çıkabileceğini iddia etti. Bakalım bu onu ve onunla birlikte ABD'yi seçim yılında nereye götürecek?

Puşkov ayrıca ABD'de kamuoyunun 'daha önce hiç olmadığı kadar' bölündüğünü ve Kongre'deki Cumhuriyetçilerin İsrail'i desteklemek için Ukrayna'ya yardımdan fon aktarılmasını talep ettiğini de hatırlattı. Senatör ek olarak, İsrail'in Hamas'a karşı ilan ettiği 'uzun süreli askeri harekat' için mühimmatı olmadığını belirterek bunu yalnızca ABD'nin sağlayabileceğini fakat Ukrayna'da da teçhizat konusunda sorunlar olduğunun altını çizdi.
Senatör son olarak tüm bu hususların ABD'nin aynı anda iki krizle başa çıkma kabiliyeti üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabileceğini vurguladı.
DÜNYA
İran’dan İsrail’e bir uyarı daha: 'Önümüzdeki saatlere dikkat'
Yorum yaz