DÜNYA

AB Komisyonu Başkanı'nın İsrail'e destek çağrısına tepki: 'Bizim adımıza konuşamazsın, kapa çeneni'

İrlandalı Sosyalist Avrupa Parlamento Üyesi Daly, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail desteğine sert tepki gösterdi.
Sitede oku
Kendisini sosyalist olarak tanıtan Avrupa Parlamento üyesi Clare Daly sosyal medya platformu X'te, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e sert tepki gösterdi.
AB Komisyonu Başkanı Leyer'in "Bugün, Hamas teröristleri masum kadın ve çocukları öldürerek İsrail'in kalbine saldırdı. İsrail'in bugün ve gelecek günlerde kendini savunma hakkı vardır. Avrupa Birliği, İsrail'in yanındadır" açıklamalarına karşı, Parlamento Üyesi Clare Daly şunları yazdı:

Kim olduğunu sanıyorsun? Siz bu makama seçimle gelmediniz ve AB'nin dış politikasını belirleme yetkiniz yok. Avrupa, İsrail'in yanında değildir. Biz barıştan yanayız ve sen bizim adımıza konuşamazsın. Eğer söyleyecek yapıcı bir açıklaman yoksa -belli ki yok- o zaman kapa çeneni.

Daly'nin açıklamaları X'te milyonları aşan görüntülenme aldı. Sosyalist Parlamento Üyesi Daly, bir gün önce de Leyen'in İsrail açıklamalarına yönelik şunu yazmıştı:
Mide bulandırıcı. Avrupa Komisyonu Başkanı İsrail'e Gazze'de 'tutsak edilmiş' çaresiz sivillere karşı 'meşru müdafaa' yalanını kullanarak suç teşkil edecek şekilde tam yetki veriyor. Resmen bir katliama destek çağrıları yapıyoruz. Bu affedilemez bir haydutluk. (AB Komisyonu Başkanı) Leyen, bizim adımıza konuşamaz.
Ukrayna krizi
AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketini duyurdu
Yorum yaz