Ukrayna krizi

Rusya Dışişleri: Rusya, Finlandiya'nın eylemleri nedeniyle kuzeybatı yönünü güçlendirecek

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, NATO'nun en yeni üyesi Finlandiya'nın son zamanlardaki dost olmayan eylemleri nedeniyle ülkenin Finlandiya sınırını güçlendireceğini belirtti.
Sitede oku
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rossiya 24 televizyonuna demecinde, Rusya tarafının Finlandiya'nın mevcut eylemlerine yönelik şunları söyledi:

Yeni üyelerin topraklarının halihazırda kullanılması da dahil olmak üzere Rusya'ya yönelik askeri baskı girişiminden, 1200 km sınırımız olan Finlandiya'dan bahsediyoruz. Bugün Finlandiya'nın kendisini bir ön cephe devleti gibi hissetmeye başladığını, sınırları kapattığını, bir tür savunma tahkimatları oluşturduğunu görüyoruz. Yabancı güçler muhtemelen orada konuşlanacak, en azından depolarını Amerikan teçhizatına açacaklar, tüm bunlar bizim tepki göstereceğimiz yeni bir askeri realite yaratıyor.

Rusya’nın kuzeybatı yönünde gerekli tüm önlemleri alacağına vurgu yapan Gruşko, “Daha önce de açıklandığı gibi bu planlardan bazıları halihazırda uygulanıyor; kuzeybatı yönümüzü güçlendireceğiz. Güvenlik çıkarlarımızı en iyi şekilde güvence altına almak ve NATO planlamacılarını ülkemize yönelik tehlikeli planlardan caydırmak için askeri-teknik ve diğer tüm imkanlara sahibiz” diye konuştu.
DÜNYA
Finlandiya, Rusya plakalı araçların ülkeye girişini Norveç sınırında da kontrol edecek
Yorum yaz